Hannah – Buddhism’s untold journey

fc5ecfeb-521d-49b7-9e76-c40ec5d71925

 

I efteråret vil en række biografer rundt omkring i landet vise filmen “Hannah”. Dokumentarfilmen fortæller den unikke historie om Hannah Nydahl. Den danske kvinde, som sammen med sin mand lama Ole Nydahl, mødte buddhismen i 60’erne, og fik til opgave at gøre de tidløse belæringer tilgængelige i Vesten.

En af tidens trends i 1960’erne og 1970’erne var spirituel udvikling. Denne rørende, prisvindende britiske dokumentarfilm følger en af de mange unge danske hippier, Hannah Nydahl, som eksperimenterede med psykedeliske stoffer, men som via mødet med buddhismen og buddhismens meditation, medfølelse og hvilen i nuet, fandt mening i livet.

Dokumentaren er en rigt sammensat frise af privatoptagelser og tidstypiske arkivpluk, der formidler et inspirerende portræt af en kvinde, som var barn af 1960’er-tidsåndens søgen efter ikke-materielle værdier, og som – modsat mange andre – holdt fast i det gennem resten af sit liv. Hun lærte sig tibetansk og oversatte de traditionelle tekster til dansk, tysk og engelsk, så de kunne bruges i Vesten.

Hannah Nydahl og hendes mand lama Ole Nydahl startede buddhistiske centre i hele den vestlige verden, og Hannah, som døde i 2007, blev posthumt tildelt en UNESCO-pris for dialog, sameksistens og fred.

Filmen er instrueret og produceret af Adam Penny og Marta György-Kessler.
Læs mere og se trailer her

 

Program for visning af ‘Hannah’

19. september – Biffen Aalborg
20. september – Café Slotsbio, Hillerød
2. november – Nicolai Biograf, Kolding
7. november – Humle Bio, Humlebæk
Endnu ikke fastsat – Café Biografen, Odense

I forbindelse med hver fremvisning vil én til to buddhister holde oplæg om buddhisme, besvare spørgsmål fra salen og guide en meditation. Nogle steder er der efterfølgende en mindre reception. Vores dharmashop vil også være til stede med bøger til salg.

Få mere information om de enkelte visninger på facebook.