Meditation

meditation-2
meditation-3
meditation-1

Meditation

I buddhismen betyder meditation “at hvile ubesværet i det, der er”. Du genkender dine forstyrrende følelser som vrede, stolthed eller jalousi, får en vis afstand fra dem og kan løse dem. Metoderne hjælper dig med at være nyttig for andre gennem udvikling af medfølelse og visdom.

Når man mediterer indenfor diamantvejen, lærer man at identificere sig med sin egen buddhanatur. Denne metode er igennem tiderne blevet betragtet som den hurtigste vej til erkendelsen. Vi udvikler dyb indre rigdom og lærer at opleve verden fra et rigt og selvbefriende synspunkt.

Man kan ikke lære diamantvejsmeditationer ved at læse sig frem til det. Man begynder med at komme i vores centre, hvor man mediterer sammen i en større gruppe. Herigennem får man den nødvendige viden og praksis til at komme i gang.

Prøv at meditere

Du kan prøve at meditere på en Buddha ved at følge denne video, hvor lama Ole Nydahl guider dig (videoen er på engelsk):

lama Ole Nydahls youtube-kanal kan du finde flere videoer om diamantvejsbuddhismen.

Vores metoder

I alle vores centre er meditation på den 16. Karmapa den vigtigste. Men hvordan kommer du så i gang? Du behøver ikke tilmelde dig, forberede dig eller kunne specielt for at deltage. Du kan altid bare dukke op i et af vores centre på en offentlig meditationsaften. Her vil der være erfarne buddhister til stede, som kan lære dig, hvordan du skal gøre.

Derudover undervises og praktiseres også de såkaldte fire grundlæggende øvelser i vores centre.

Billede af den buddha form diamantsindDe fire grundlæggende øvelser (på tibetansk: Ngöndro) kaldes også for de forberedende øvelser for Det store segl (på sanskrit: Mahamudra), fordi de skaber grundlaget for oplevelsen af ​​rum og glæde. De er værktøjer, der er blevet testet i århundreder for at udvikle tidløse værdier som medfølelse, over-personlig indstilling, ansvar, generøsitet og uudslettelighed midt i et aktivt liv. Med en times træning om dagen tager det 1-2 år pr. øvelse. De anvendte tekster er en oversættelse af en meditationstekst med titlen “Køretøjet til de ædles sti” af 9. Karmapa Wangchuk Dorje (1555-1603). De fire øvelser er: 1) Tilflugt og udvikling af erkendelsessindet, 2) Diamantsind (på sanskrit: Vajrasattva, på tibetansk: Dorje Sempa) 3) Mandala gaver og 4) Meditation på læreren.

Målet billede af den 8. KarmapaFor de fleste udøvere af Diamantvejen er meditationen efter de grundlæggende øvelser meditationen på 8. Karmapa. Denne meditation på læreren er kendt som “Guru Yoga i fire sessioner” (Tib.: Tün shi lami naljor). Det er en af ​​de vigtigste meditationer indenfor Karma Kadjy-skolen og blev givet af den 8. Karmapa Mikyö Dorje (1507-1554). Den praktiseres først efter, at man har gennemført de fire grundlæggende øvelser.

Rul til toppen