Lama Ole Nydahl

Lama Ole Nydahl

Lama Ole Nydahl er en af ​​de mest kendte vestlige buddhistiske lærere. På opfordring fra den 16. Gyalwa Karmapa har lama Ole Nydahl og hans kone Hannah Nydahl startet omkring 650 meditationscentre over hele verden.

LAMA OLE MØDER DEN 16. GYALWA KARMAPA

Ole og Hannah Nydahl mødte den 16. Gyalwa Karmapa i 1969 på deres bryllupsrejse ved Swayambhu Stupaen i Nepal. De to unge danskere blev de første vestlige elever af Karmapa, der overhoved af ​​Karma Kadjy-linjen. Hannah og Ole Nydahl gennemgik først et intensivt treårigt kursus i filosofi og meditation, ledet af den 16. Gyalwa Karmapa.

I 1972 opfordrede Gyalwa Karmapa Ole og Hannah Nydahl til at undervise i Diamantvejsbuddhismen i Vesten. Som en del af dette, ledsagede Lama Ole den 16. Gyalwa Karmapa i 1974/75 og 1976/77 på sine rejser gennem USA, Canada og Europa. I de følgende år bragte Lama Ole Nydahl næsten alle de vigtige tibetanske lamaer fra Karma Kadjy-linjen til Vesten.

ETABLERING AF BUDDHISTISKE CENTRE I VESTEN

Da de vendte tilbage til Danmark i 1972, begyndte Ole og Hannah Nydahl at holde foredrag og meditationskurser i Vesteuropa og USA. Sammen med venner og elever grundlagde lama Ole grupper og centre overalt. I modsætning til klostrene i Asien kunne enhver praktisere diamantvejsbuddhisme der – dvs. uden at blive munk eller nonne. Det første Diamantvejscenter blev etableret i København i 1972. Der er nu omkring 650 centre og grupper over hele verden og omkring 10 i Danmark.

OVERFØRSEL AF LÆREN GENNEM LAMA OLE

Lama Ole Nydahls aktivitet for indenfor diamantvejsbuddhismen sammenlignes ofte med Marpa (1012-1097), der bragte og oversatte læren indenfor Karma Kadjy-linjen fra Indien til Tibet. På vegne af den 16. Gyalwa Karmapa oversatte Hannah og Ole Nydahl meditationer og belæringer fra tibetansk. Fra begyndelsen ønskede de, at alle udøvere skulle forstå, hvad de lavede. Det princip er stadig gældende i alle centrene i dag, hvor meditationerne og foredragene bliver givet på det sprog, som tales i landet.

Det er primært takket være lama Ole, at den tidløse visdom fra Diamantvejsbuddhismen blev tilgængelig for den vestlige verden.

Lama Ole Nydahl

* 19. marts 1941 i nærheden af København

Officielle hjemmesider:
Lama Ole Nydahl
Facebook
Twitter

Rul til toppen