Sharmar Rinpoche

Sharmar Rinpoche

Den 14. Shamar Rinpoche (1952-2014), Mipham Chökyi Lodrö, var den næsthøjeste linjeholder af Karma Kadjy-linjen efter Gyalwa Karmapa. Traditionelt er han ansvarlig for at finde og anerkende Karmapa.

I sin 2. inkarnation modtog Shamar Rinpoche den såkaldte “røde krone” fra den 4. Karmapa i form af en nøjagtig kopi af Karmapas “sorte krone”. Siden da har han også været berømt i Tibet under navnet “Red Hat Lama”.

Den 14. Shamar Rinpoche blev født i Derge (Tibet) i 1952 som nevø af den 16. Karmapa. Han blev anerkendt som en Shamarpa-inkarnation af den 16. Karmapa i en alder af 6 år og blev bragt til Yang Chen-klosteret, hovedkvarteret for Shamarpaerne i Tibet. Han forlod Tibet i en alder af 9 år med den 16. Karmapa og rejste til Sikkim i Indien, hvor han blev uddannet under Karmapas vejledning. Shamar Rinpoche modtog den fulde transmission af Karma Kadjy-skolen fra den 16. Karmapa ved Rumtek-klosteret i Sikkim.

Efter Karmapas død i 1981 overtog Shamar Rinpoche projektet for at færdiggøre Karmapa International Buddhist Institute (KIBI) i New Delhi, Indien. I marts 1994 anerkendte han officielt Trinley Thaye Dorje som den 17. Karmapa.

Shamar Rinpoche underviste i forskellige buddhistiske organisationer indenfor Karma Kadjy-linjen rundt om i verden og besøgte regelmæssigt vestlige diamantvejscentre for at give undervisning og indvielser.

Shamar Rinpoche døde i 2014 i en alder af 62 år.

Shamar Rinpoche

* 1952 i Dêgê, Tibet
† 11. juni 2014 i Renchen-Ulm, Tyskland

Officiel hjemmeside:

shamarpa.org

Rul til toppen