Hannah Nydahl

Hannah Nydahl

Hannah Nydahl (1946 – 2007) var en af ​​de mest efterspurgte oversættere fra tibetansk til engelsk, tysk eller dansk. I halvdelen af hvert år oversatte hun for lamaer ved Karmapa International Buddhist Institute (KIBI) i New Delhi, Indien, hvor hun var involveret i oversættelsen af ​​adskillige buddhistiske tekster. Den anden halvdel af året rejste hun verden rundt med sin mand lama Ole Nydahl. Især på grund af sit arbejde som talskvinde og repræsentant for den buddhistiske transmission af tibetanerne, blev hun senere ofte kaldt “buddhismens mor”.

I 1969 blev Hannah og Ole Nydahl de første vestlige elever af den 16. Gyalwa Karmapa, leder af den tibetanske buddhistiske Karma Kadjy-linje. Efter et par års meditation i Himalaya bad han dem om at bringe buddhismen til Vesten. Siden 1972 har begge brugt deres liv på at rejse og undervise og oprette mere end 650 meditationscentre rundt om i verden.

FILM OM HANNAH NYDAHL

Filmen ”Hannah: Buddhism’s Untold Journey” fortæller historien om Hannah Nydahl og hendes eventyr sammen med Ole Nydahl, der bragte den tibetanske buddhisme til Vesten.

Fra hendes vilde og idealistiske rødder som hippi i København følger filmen Hannah og Ole til den hedonistiske by Kathmandu, hvor de i 1968 blev to af de første vestlige studerende af den 16. Karmapa.

Filmen kan bl.a. købes på Amazon, Itunes Store eller på DVD i dit lokale diamantvejscenter.

Du kan se en trailer for filmen her:

Hannah Nydahl

*17. april 1946 i København
† 1. april 2007 i København

Rul til toppen