Sherab Gyaltsen Rinpoche

Sherab Gyaltsen Rinpoche

Sherab Gyaltsen Rinpoche er en anerkendt meditationsmester fra Asien. Han blev født i 1950 i Nepal og i en alder af 15 rejste til Rumtek i Sikkim for at blive ordineret under vejledning af den 16. Gyalwa Karmapa.

Sherab Gyaltsen er en af de få lamaer, der har titlen “Maniwa”. Denne titel gives til de, der mestrer praksissen Kærlige Øjne (Skt. Avalokiteshvara, Tib. Chenrezig), og som er i stand til at opmuntre andre til at recitere mantraet af kærlige øjne, OM MANI PEME HUNG, mere end en milliard gange.

Sherab Gyaltsen er tilbagetrækningsmester for det treårige tilbagetrækningscenter i Parping nær Kathmandu (Nepal) og leder af et kloster med mere end 100 nonner vest for Kathmandu. Han er også ansvarlig for adskillige stupaprojekter i Asien, hvor disse traditionelle symbolske bygningsværker for fred og åndelig udvikling genopbygges eller reddes fra forfald. I Kathmandu blev de tre største offentlige Buddha-statuer i Nepal rejst og indviet under hans ledelse. Hans første stupabyggeri i Europa var Oplysningsstupaen i Becske i Ungarn, som blev indviet den 15.juni 2015, hvor også Lama Ole Nydahl var til stede.

KØBENHAVNS SEJRSSTUPA

Lama Ole Nydahl anmodede Sherab Djaltsen Rinpotje om at forestå det omfattende byggeri af en stupa, der skulle ligge i have i det buddhistisk center i København. Sejrsstupaen blev indviet i juli 2019, hvor mere end 3.000 mennesker fra hele verden deltog i den store begivenhed.

Københavns Sejrsstupa markerer den historiske begivenhed i 1972, hvor Hannah og Ole Nydahl første gang bragte den tidløse overførsel af den buddhistiske Karma Kadjy-linje fra den 16. Karmapa til Danmark, og derefter gennem de følgende 45 år har udbredt den til vesten.

Sherab Gyaltsen Rinpoche

* 1950 i Nepal

Officielle hjemmesidder:

sherabgyaltsen.com
facebook.com

Rul til toppen