Om os

Billedet viser stupaen på vores buddhistisk retreat center på Lolland

Karma Kadjy Skolen

I Danmark findes grupper og centre, som alle er en del af Karma Kadjy Skolen i Danmark. Skolen har haft centre og grupper i landet siden 1972, og de danner rammer for skolens aktiviteter i Danmark. Her kan man få viden om buddhisme, fordybe sig i meditation og deltage i det buddhistiske fællesskab.

I Vesten findes der omkring 650 diamantvejsbuddhistisk centre, som Hannah og lama Ole Nydahl har været med til at etablere de sidste 50 år på opfordring af den 16. Gyalwa Karmapa. Centrene er organiseret en anelse forskelligt fra land til land, men alle centrene følger de samme belæringer og instrukser fra lama Ole Nydahl og den 17. Gyalwa Karmapa, Trinley Thaye Dorje. 

De diamantvejsbuddhistiske centre tilbyder alle en mulighed for at lære og øve meditationerne inden for diamantvejen. Centrene er åbne for alle nye og nysgerrige. 

Centrene holder meditationsaftener og arrangerer foredrag og weekendkurser. Du kan se yderligere program på centrenes lokale sider.

diamondway-buddhism.org kan du læse mere om vores internationale arbejde og finde information om centrene i udlandet.

Medlemskab og bidrag

Karma Kadjy Skolens aktiviteter i Danmark finansieres af bidragydere, og alle brugere af diamantvejsbuddhistiske centre og grupper opfordres til at være bidragydere. Bidragene går til husleje, vedligeholdelse af bygninger og faciliteter og til tryk af informationsmateriale. Alt arbejde er i øvrigt ulønnet og frivilligt.

Som bidragyder er man ikke automatisk medlem af Karma Kadjy Skolen, der er et statsanerkendt trossamfund. Man kan blive medlem af Karma Kadjy Skolen, hvis man har taget buddhistisk tilflugt og ikke er tilmeldt et andet trossamfund som for eksempel den danske folkekirke.

Medlemskabet er gratis, og der er ingen forpligtigelser forbundet med det. Som medlem kan man blive viet med borgerlig gyldighed af lama Ole Nydahl.

Hvis du ønsker at blive medlem, kan du e-maile til medlem@buddha.dk og få tilsendt en indmeldelsesblanket.

Man er velkommen til at benytte centret uden at være medlem. Alle brugere opfordres dog til at støtte centret med bidrag.

Kontakt

Du kan finde kontaktinformationer på centrenes undersider. 

Karma Kadjy Skolens adresse er:
Svanemøllevej 56, 2100 København Ø
CVR Nr.: 11681190

Herudover kan du kontakte Karma Kadjy Skolens forskellige udvalg på følgende e-mail adresser:
Bestyrelsen: bestyrelse@buddha.dk
Ejendomsudvalg: ejendomsudvalg@buddha.dk
Økonomiudvalg: oekonomi@buddha.dk
Shop og bibliotek: sungraph@buddha.dk
It-udvalg: itudvalg@buddha.dk
Sanghaudvalg: sanghaudvalg@buddha.dk
Infoudvalg: infoudvalg@buddha.dk
Programudvalg: programudvalg@buddha.dk
Presse: presse@buddha.dk

Rul til toppen