København

I Buddhistisk Center København kan du lære om diamantvejsbuddhisme

Buddhistisk Center København

Buddhistisk Center København har eksisteret siden i 1972, og her kan du igennem foredrag, meditation og kurser lære om diamantvejsbuddhisme og dens levende overførsel af viden og metoder, som har til formål at udvikle sindets potentiale.

Hver aften kl. 20.00 kan du deltage i en guidet meditation, og alle er velkomne.

Adresse:

Svanemøllevej 56, 2100 København

Regelmæssig meditation

Hver dag 8:00 pm
16. Karmapa meditation
Hver Fredag 8:00 pm
16th Karmapa Meditation - guided in English

Følg med på vores Facebook-side Buddhistisk Center København for nyheder og opdateringer.

Kommende begivenhed

Kommende begivenheder i København

I øjeblikket har vi ikke planlagt nogen begivenheder i København. Du kan også besøge foredrag tæt på os.

Du kan se en oversigt over programmet for alle danske diamantvejscentre ved at klikke her.

Kontakt:

E-mail: kbh@buddha.dk

Ved ønske om skoleforedrag i København-centret, kan I booke tiden her skoleforedrag.setmore.com.

Blandt de første buddhistiske centre i Vesten

Centret blev grundlagt af ægteparret Hannah og lama Ole Nydahl på opfordring af deres lærer H.H. d. 16. Karmapa, Rangjung Rigpe Dorje og er et af de første buddhistiske centre i Vesten. Karmapa, der er overhoved for Karma Kadjy Skolen, navngav centret Karma Drub Djy Ling – ”Stedet for Karmapas Praksislinie”. I daglig tale kaldte Karmapa dog centret for ”Modercentret”, fordi der herfra skulle udgå et stort antal buddhistiske centre og grupper i hele verden.

Center for lægmandsbuddhister

Buddhistisk Center København er et center for lægmandsbuddhister og har til huse i to villaer på Svanemøllevej. Centret rummer ca. 20 beboere, og et stort antal buddhister fra København og opland benytter centret i det daglige. Alt arbejde i centret foregår frivilligt, ulønnet og på grundlag af venskab og idealisme.

Sejrsstupa

Københavns Sejrsstupa blev indviet i juli 2019, hvor mere end 3.000 mennesker fra hele verden deltog i den store begivenhed. Det var Sherab Djaltsen Rinpotje, en højt respekteret lama i Karma Kadjy linjen, der på Lama Oles opfordring stod for indvielsen samt byggeriet af stupaen.

En stupa er en af de mest genkendelige former for buddhistisk arkitektur. Den symboliserer buddhistisk aktivitet og siges ifølge traditionen at skabe fred og harmoni samt bringe stor velsignelse til omgivelserne og til dem, der besøger den.

Rul til toppen