Den 17. Gyalwa Karmapa

Thaye Dorje, Hans Hellighed den 17. Gyalwa Karmapa

H. H. den 17. Gyalwa Karmapa Tirnley Thaye Dorje er leder af Karma Kadjy-linjen. Han er åndelig leder af omkring 900 klostre, institutioner og centre i 68 lande rundt om i verden. Han anses for at være den første bevidst genfødte lama i Tibet.

FØDSEL OG BARNDOM

Gyalwa Karmapa blev født i Lhasa, Tibet, i maj 1983. Hans far, den tredje Mipham Rinpoche, er en vigtig lama indenfor Nyingma-traditionen. Hans mor Dechen Wangmo kommer fra en ædel tibetansk familie, der har rødder tilbage til den legendariske konge Ling Kesar. Familien boede oprindeligt på “Bharkhor”, en berømt, ringformet pilgrimsrute i centrum af den tibetanske hovedstad Lhasa. Selv som et lille barn sagde han, at han var Karmapa.

KARMAPA BLIVER FUNDET

I 1986 gav Chogye Trichen Rinpoche, en højt respekteret mester i den tibetanske buddhistiske Sakya-tradition, Shamar Rinpoche en henvisning til barnet i Lhasa. Chogye Trichen henviste til sine egne drømme og information fra en besøgende, der for nylig havde været i Lhasa og medbragt et foto af den unge Karmapa.

Derefter bad Shamar Rinpoche, der traditionelt har til opgave at finde den næste Karmapa, den velkendte lærer Lopøn Tsetju Rinpoche om at foretage yderligere undersøgelser. Lopøn Tsetju besøgte Lhasa og vendte tilbage med detaljerede oplysninger om en dreng ved navn Tenzin Khyentse og hans familie. Han rapporterer også, at drengen genkendte ham første gang, de mødtes.

I begyndelsen af ​​1991 meddelte Shamar Rinpoche de store nyheder under indvielsen af ​​et kloster i Nepal: Efter at have evalueret yderligere information, gennemført traditionelle undersøgelser og en meditationstilbagetræning, var det nu klart, at den nye Karmapa boede i Tibet og ville bære navnet Thaye Dorje – et navn, der betyder “ubegrænset uforanderlig Buddha-aktivitet”.

I 1994 blev den unge Karmapa bragt til Indien fra Tibet ved hjælp af vestlige studerende. I samme år tronede Shamar Rinpoche den 17. Karmapa overværet af mange besøgende fra hele verden på Karmapa International Buddhist Institute (KIBI) i New Delhi.

FAMILIE

Den 25. marts 2017 giftede Karmapa sig med Sangyumla Rinchen Yangzom, der var Karmapas nære barndomsven. Over tid og med deres forældres velsignelser voksede dette venskab til en særlig, åndelig forbindelse. Den 11. august 2018 blev deres søn Thugsey født i Frankrig. Den 17. Karmapa følger således eksemplerne fra den 10. og 15. Karmapa, som også var gift og havde børn.

AKTIVITETER

Karmapa i bor til dagligt i KIBI (Karmapa Buddhist International Institute) i New Delhi (Indien).

Siden 1999 har Karmapa rejst regelmæssigt i Sydøstasien, Europa, Rusland og Nordamerika. Han besøger regelmæssigt Diamantvejsbuddhistisk centre og kurser rundt om i verden – blandt andet i Europacentret i Immenstadt (Allgäu), det internationale mødested for Diamantvejen.

Karmapa støtter også flere velgørenhedsprojekter, herunder Karmapa Healthcare Project, hvor vestlige læger melder sig frivilligt til at besøge områder i Himalaya-regionen for at behandle patienter og gratis uddanne sundhedsfagligt personale.

Thaye Dorje, Hans hellighed den 17. Gyalwa Karmapa

*6. maj 1983, Lhasa, Tibet

Officielle hjemmesider:

www.karmapa.org
Facebook
Twitter
Google+

Rul til toppen